U Istraživačkoj stanici Petnica danas je održan seminar za nastavnike i učenike osam škola iz oblasti robotike. Ove škole su i dobitnici Lego edukativnih robotskih paketa.

20170318 100224

U okviru podrške školama radi inoviranja nastavnih sredstava i metoda za izabranih osam osnovnih i srednjih škola Mačvanskog i Kolubarskog okruga održan je seminar posvećen korišćenju i programiranju robota iz Lego edukativnih paketa.

„U ovom pilot projektu izabrano je osam aktivnih škola, a izabrani učenici i nastavnici su imali priliku da sa poznatim stručnjacima iz oblasti automatike, robotike, elektronike i programiranja nauče kako sastaviti svog robota i isporgramirati njegove funkcije.“ – kaže Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica.

20170318 100136

Svaka od ovih osam škola na poklon je dobila edukativni Lego paket sa pratećim softverom i literaturom. Vrednost donacije za svaku školu, uključujući obuku, je oko 1000 evra, a ukupna vrednost projekta je 8000 evra.

Pokretači ove inicijative i donatori su Rotari klubovi Valjevo i Šabac, i Elektronski Rotari klub. Podršku projektu je dao i Kreativni centar.

20170318 100121

Narednih meseci će ove škole u okviru redovne nastave i vanškolskih aktivnosti pokrenuti više učeničkih projekata.

Istraživačka stanica Petnica nastavlja sa organizacijom programa obuke za nastavnike, studente i učenike u 19 naučnih oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka. Zahvaljujući ovom projektu pokreće se oživljavanje laboratorija po školama, kako bi đaci imali dobre uslove da se upoznaju sa naukom.


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...