3.8.2023

Od kako je Nil Armstrong kročio na tlo Meseca i utisnuo čizmu svog svemirskog skafandera u njegovu prašinu, počeli su da se javljaju oni koji su poricali da je čovek ikada posetio Mesec i koji su tvrdili da je sve to izmišljotina, jer: ...pa onda sledi niz "dokaza" koji navodno raskrinkavaju Nasu, Ameriku, Ruse, sve. Svi ti dokazi ipak najviše govore o samim njihovim tvorcima i neki su smešni, neki žalosti, a neki oba. Recimo, jedan takav kaže: "Ako su Ameri bili na Mesecu, zašto onda ne odu sad?" Iz nekog razloga ima onih koji smatraju da je ovo pitanje dokaz da Amerikanci nisu bili gore. A to je kao kada biste nekom planinaru koji se pre 10 godina popeo na Mont Everest rekli: "Ne ti nisi bio na Mont Everestu jer da jesi, što ne ideš i sada? A?! A?!"

Ima more takvih "dokaza" i svi su manje ili više jednako inteligentni. Ali ima jedan koji  daleko nadmašuje sve postojeće i zaslužuje da se pamti i prenosi s kolena na koleno kako se ne bi zaboravili dometi inteligencije čovečanstva s kraja 20. i početka 21. veka.

mesec_zemljaNaime, Društvo "Ravna Zemlja" koje je osnovano u Engleskoj, a kasnije preseljeno u Kaliforniju, u ovoj slici levo koju prilažemo, vidi krunski dokaz o tome da je čovekova poseta Mesecu izmišljena. Ako vam je i pored do sada izloženog promakla nit u rasuđivanju pa niste uočili snagu dokaza koji leži pred vašim očima, skrenućemo vam pažnju na činjenicu da se na ovoj fotografiji Zemlja vidi u sferonom obliku, tj. vidi se da je okrugla, loptasta. E to je to. Društvo Ravana Zemlja smatra da je čitava misija Apola sa odlaskom na Mesec rezultat samo bujne mašte holivudskih prevaranata jer Zemlja, kako ono stalno lepo govori, nije okrugla, tj. kuglasta, već je, bre, raaaavna!

MapaKako izgleda ravna, tj. pločasta Zemlja vidi se na ovoj slici desno. Dakle: ploča, kontinenti, u centru je sever, a okolo okean.

Reklo bi se da je zadnjih decenije, tj. od kad su rakete počele da lete u svemir i slikaju našu planetu iz daljine,  Društvo suočeno sa preteškim izazovom u vidu fotografija na kojima se lepo vidi da Zemlja ima oblik kugle, ali nije tako. "Lepo se vidi da fotografije snimljene iz svemira, kažu pripadnici Društva, mogu lako da zavaraju neistrenirano oko.".

Prema ovom Društvu Zemlja je disk prečnika oko 40 000 kilometara, obima oko 126 000 km. Sunce i Mesec su takođe diskovi od oko 52 km u prečniku i nalaze se oko 4800 km iznad Zemlje, a zvezde su malo dalje, 160 km iznad Meseca i Sunca. Jedan dokaz za sve ovo je i simbol Organizacije ujedinjenih nacija.

oun

Društvo danas ima oko 3000 članova.

Relevantni članci

O društvu "Ravna Zemlja" (Flat Earth) u Wiki

 

 


Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 13 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 3 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 5 dana ranije

Foto...