Istorija članka:

Ljubomir Pavković je poslao dve fotografije aviona koji proleće ispred Meseca. Valjanost tih fotografija osporio je Zoran Veljović u svom tekstu Da li je ova fotografija realna? Zatim su sledili brojni komentari koje možete videti ispod navedenih članaka. Jedan smo posebno izdvojili i objavili na posebnoj stranici zbog inetresantnih argumenata: Sporna fotografija: Ima grešaka u analizi Z. Veljovića. Zatim je, odgovarajući na neke iznesene primedbe, g. Veljović je poslao svoj foto-komentar. Posle toga sledi Mala analiza spornih fotografija.

Konačno, stigao je i odgovor autora osporavanih fotografija, Ljubomira Pavkovća: Avion i Mesec - Odgovor Lj. Pavkovića.

Na to g. Veljović šalje, kako kaže, ključno pitanje za g. Pavkovića. Pa onda sledi: Ključno pitanje za Pavkovića - komentar: Sve je ok sa fotografijama g. Pavkovića i Okavango daje potpuno netačno merenje elemenata aviona.

Na kraju stigao je o odgovor Ljubomira Pavkovića na Avion i Mesec: ključno pitanje za Pavkovića koji se nalazi ovde: Odgovor na ključno pitanje Z. Veljovića


U ovoj interesantnoj i pomalo zamršenoj polemici u vezi fotografija aviona koji preleće Mesec, Ljubomira Pavkovića, došli smo do kraja. Brojne primedbe g. Veljovića s početka, na kraju su se svele na samo jednu, ključnu, ali i na nju je Ljubomir Pavković odgovorio tako da računamo da su sada svi zadovoljni: postavljena su pitanja, dobijeni su odgovori. Dalja rasprava svela bi se na trolovanje što bi vređalo dobar ukus čitalačke publika Astronomskog magazina. Uostalom, u zadnjim komentarima koji su povodom ove polemike stigli, već se zaboravlja sam povod rasprave te se govori o nekim, za ovu priliku, sasvim nevažnim detaljima.

AM se zahvaljuje svim učesnicima ovog maratonskog dopisivanja. Zbilja, bilo je vrlo inspirativnih i poučnih priloga.


PRETHODNI ČLANCI:

 
 

Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...