Britanska pjevačica Sarah Brightman (52) biti će slijedeća svemirska turistkinja u svemiru. Njezin je let u Sojuzu i desetodnevni boravak na ISSu potvrđen od strane Roscosmosa i tvrtke Space Adventures na ovotjednoj press konferenciji u Moskvi.

sarah-brightman

Za desetodnevni let Brightman će Rusima platiti pedeset milijuna USD. Alexei Krasnov, direktor pilotiranih letova pri Roscosmosu potvrdio je kako je pjevačica prošla medicinske testove u Zvjezdanom gradu te da je s njom napravljen ugovor o letu. Pripreme za predstojeći let uključuju i šestomjesečni naporni trening koji se nalazi pred Brightmanovom. O preliminarnim medicinsko-letnim ispitivanjima izjavila je kako joj se pri G-testovima činilo kao da je „slon u ljudskom tijelu“. Moj let je ostvarenje mojih snova, još uvijek radim na izboru pjesme koju ću otpjevati iz svemira. Biti će to i pokus kako bestežinsko stanje djeluje na moj glas, dodala je u izjavi.

Jednom u dalekoj budućnosti, ovaj će njezin pothvat zasigurno biti poznat kao začetak svemirskog pjevanja. Iza 2015. još će nekoliko svemirskih turista imati priliku boraviti u svemiru, nakon što su letovi tog tipa stopirani 2009. poradi pomanjkanja slobodnih mjesta u ruskim Sojuzima. Povećanje frekvencije slanja Sojuza k ISSu s četiti na pet godišnje, otvara se mogućnost za nove desetodnevne odiseje turista u svemiru.

 


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...