NLO

Neko bi pomislio da se na ovoj slici vidi prelamanje svetla u objektivu fotoaparata, međutim u pitanju je nešto sasvim drugo!  ... Posmatraju nas!

:)

Dragan Miladinović, Novi Sad.

NLO

 

NLO (iz Vikipedijie)

Ufo brazil
NLO iz Brazila (Wikipedia)

Neidentifikovani leteći objekat (NLO) (eng. unidentified flying object, UFO) označava bilo kakav leteći objekat ili optičku pojavu, opažene golim okom ili pomoću radara, a čija priroda – posmatraču nije poznata. Zanimanje za ove objekte leži u tvrdnjama da neki od njih iskazuju neuobičajene osobine, a naročito neprekidna nagađanja da neki od njih mogu biti proizvodi vanzemaljske inteligencije.

.......

Još u antičko doba postojali su izveštaji o viđenjima neobičnih letećih pojava, ali od Drugog svetskog rata se može govoriti o postojanju savremenih izveštaja i prvim zvaničnim istraživanjima kada su saveznički piloti viđali neidintifikovane leteće objekte koje su nazvali fu-lovcima tokom 1946. godine. Izveštaji o viđenjima NLO postali su još češći nakon prvog zvaničnog objavljenog izveštaja 1947. godine. Od tada pa do danas, viđeno je i prijavljeno na desetine hiljada NLO[1] Mnoga viđenja, međutim, ostaju neprijavljena jer se ljudi boje da ne ispadnu smešni, a i zato što mnoge države nemaju ovlašćena lica koja bi primala i procenjivala verodostojnost izveštaja o NLO.

Kada se NLO identifikuje (ustanovi se da se radi o nekoj letelici ili meteorološkom balonu), onda taj objekat prestaje da bude NLO i postaje IO, tj. identifikovani objekat.

Još od Miladinovića:

Kometa C/2014 Q2 (Lovejoy) - Novi Sad


Komentari

  • Aleksandar Zorkić said More
    Hmmm, ovako treba da se vidi: settings... Pre 25 minuta
  • Miki said More
    Zbog čega se kod mene ne pojavljuje... Pre 39 minuta
  • Baki said More
    Dobar izbor. Popularno rečeno... 6 sati ranije
  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... 12 sati ranije
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 2 dana ranije