vo_facebook

Astronomska udruga Vidulini predstavila je nove internet stranice Zvjezdarnice Vidulini prilagođene i usmjerene na široku publiku koja koristi „facebook" servis prilikom surfanja internetom. Za sve obožavatelje facebooka adresa je slijedeća:

http://www.facebook.com/pages/Vidulini-Observatory/223333307963

Vidulini Observatory - Zvjezdarnica Vidulini inače možete posjetiti na domicilnim starnicama; www.zvjezdarnica.org .
Eksperimentalni facebook servis Vidulini Observatory ima za cilj popularizaciju astronomije i srodnih znanosti te tehničkih disciplina među građanstvom a posebice mladima. U tom smislu pored facebook kakakteristinih sadržaja koje će graditi sami posjetitelji i fanovi tu su vijesti, novosti i zanimjivosti iz svijeta znanosti koje se objavljuju na dnevnoj bazi.

Inače, Vidulini Observatory sa sjedištem u Vidulinima (Vidulini bb, Žminj 52341, Istra, Croatia) djeluje u sastavu Astronomske udruge Vidulini. Službeno je s radom započeto 01. lipnja ove godine. Dosad je od strane članova Vidulini Observatory otkriveno preko stotinu dosad nepoznatih promijenjivih zvijezda a zahvaljujući astronomu Gregoru Srdoču Vidulini Observatory (a time Hrvatska kao zemlja) prva je na listi najuspješnijih istraživača planeta drugih zvijezda u svijetu pri AXA grupi u SAD.

Pored novosti i zanimljivosti na ovim internet adresama možete saznati detalje oko ljudi, njihova rada i opreme, otkrićima i istraživanjima te kao se priključiti timu uspješnih astronoma. Možete raspravljati o temema iz astronomije ili egzibiologije, ima li života u svemiru i gdje se on nalazi, kako postati astronom i može li se kupiti parcela na Mjesecu..samo su neka od mnoštva zagonetnih pitanja o kojima ćete pronaći sugovornike...