prvi_srpski_satelit

Neće Srbija nikad napraviti svoj satelit. To je sad izgleda postalo definitivno. A još koliko pre dva meseca izgledalo je da samo što ga ne pošaljemo u orbitu. Nadu je ulio „Mladić iz Vrnjačke Banje“ Stefan Vlajković. Dakle taj momak je zbilja uspeo da se nametene. Pisale novine naširoko i o njemu i o njegovom uspehu da ubedi „NASA da 2015. lansira mali satelit ’made in Serbia’“. Posle se slikao s ministrom vojnim i bio u gostima u Politici. Pisao nam novinar Politike, Apostolovski, nešto povodom satelita, pa rekao za Stefana Vlajkovića da im je bio u gostima i da je to jedan fin i prijatan momak. Isti momak je posle došao i u Novi Sad na PMF gde je razgovarao sa nekim od profesora, a i oni su rekli da je on jedan fin i prijatan momak. Izgleda da je bio na dobrom putu da pobere sve simpatije, ali se njegova priča ipak naglo završila. Ispalo na kraju, tako bar pišu novine, da je taj fin i prijatan momak prevarant i falsifikator. Na tome se zasad stalo i više se o satelitu i ne priča. Doduše, došli nam i izbori, a oni su u Srbiji nakon fudbala najvažniji nacionalni sport, pa je i zato satelit nestao kao tema. Ali i ovo je kanda bilo dosta da nam se i sama reč satelit ogadi i postane sinonim za neku domaću zafrkanciju, nešto čime se igra dečurlija na raspustu i što nije za ozbiljan svet. Nema, dakle, ništa od satelita i to je naše konačno rešenje. Sem, jedino ako ga neka folk pevačica ili slično ne kupi, onako kod Kineza, jeftino, kada gu budu prodavali. Da leti oko kugle i pušta njenu muziku da je vasceli svet čuje.

Ali odmah da kažem: čitav ovaj slučaj nije zanimljiv zbog tog nesrećnika koji je, kako sada stvari stoje, hteo da vara i koji je zapečatio stvar sa satelitom na duže vreme. Ne, nego zbog reakcije publike na njegovu prevaru. Imate pravu riznicu gluposti koja slikovito govori o našem društvu i njegovom moralu.

Evo jednog linka sa člankom i komentarima, a evo (dole) i mog izbora. Rrazume se, birao sam one najslikovitije (i ubacio sa copu - paste tako da znate da su i pravopisne i druge greške originalne):

Toooooo KRALJU !

Momak je nadprosecno inteligentan. Treba ga vratiti na fakultet i dati mu uslov da nece biti krivicno gonjen ako bude imao sve desetke a on to moze ,

Bravo, doktore :-)

Dete je genije od rodjenja,dobro dete iz komsiluka,od dobrih i postenih roditelja,pa kao takvom uspeh mu nije oprosten.Da je sin nekog bitnog,verovatno ne bi bio otkriven.Sta god oni o tebi pisali mi smo na tebe ponosni

Bravo care :)

Bravo majstore!!!!! Haha !! Ja bih ti jos 700.000 dao!!

on je moj idol :DDD kako ih jelpo namagarcio ahahahha car!

Ajmo ljudi,ostavite,pare decku,tolike,tzv.pametnice,prevario,valjda,je zasluzio nagradu 7000 evra,sta je to,naspram otkrivenih krada,a da ne govorimo o neotkrivenim.Ja da imam novca,radio bi za mene,ja nisam ni blizu njegove inteligencije.

covek prevario amere, a njegovi srbi ga ocinkarili - nasa tuzna realnost. ja bih ga licno nagradio za svaki dolar koji je marnuo amerima!

Pa zar nije super talenat!Ne samo Stpski nego Svetski talenat nad talentima!!!

Ovo je prvi slucaj da su nekoga otkrili da ima laznu diplomu.Koliko rukovodilaca i sefova ima lazne diplome pa ih niko nikada nije proveravao.Ni njega ne bi otkrili da ga njegove kolege nisu cinkarile po starom srpskom obicaju „da komsiji crkne krava“. Pa sta ste vi dobili cinkarosi.JEDNOM CINKAROS UVEK CINKAROS.

bravo majstore!

he he bas steta sto su ga otkrili :)

E koje ste vi face, prvo dignete malog u svemir a posle ga bacite iza resetaka. Nije ni cudo sto svi mladi talenti beze iz Srbije... Da ste ga ostavili poslo bi Satelit u svemir i imali biste cime da se ponosite-ovaku fuj!

Ahahahhaaa..kakav gospodin! Bravo, Stefane!

Da nije bilo Mileve Maric ,Ajnstajn bi bio ,verovatno samo neki mali sedi coveculjak, koji jedva da bi bio, nesto vise od domara u skoli..Ako cemo o prevarama da pricamo o prevarama...A mladic je samo dokazao da je nas IQ mnogo razvijeni, od mnogih koji trenutno pljuju na nasu naciju i pokusavaju da nas zarobe u sistem, ropstva..Cilj ne bira sredstva...Bolje da mu daju sansu da zavrsi ono sto je naumio ,,mozda osvetla nas obraz...Ima nesto u tom momku..

Mnogo ce da mu smeta,ce da se obruka pred zenine roditelje,sto je to uradio,ima da mu kazu roditelji od njegove zene,kako te nije sramota sto si to uradio,za amere tako i treba,njima covek da uzme sve,kako su oni uzeli svima.

Bravo mali!!!!

Alal ti vera sine!

Svaka cast !!!! Kad je dotle dosao treba ga pustiti!!!! Kralj, tako mlad , a uspeo da prevari ovu nasu drzavicu!!!

Budimo realni, najveći falsifikator u istoriji fizike je bio Albert Ajnštajn, i to danas svi znaju ali nikome ne smeta... naš dečko je odradio fenomenalan posao, zeznuo se samo u momentu kad je želeo da postane slavan... naravoučenije-u svemu treba imati granicu pa i u prevari.

Decko je imao ideju, odradio je, i pao na kraju, jer uvek ima ljubomornih drukera. Sto se mene tice, svaka mu cast, za promenu, da i obican covek malo uradi drzavi, i nasu i strane.

Mali je talenat ipo!!! ....sto jest jest!:

haha sta da kazem sem car!!!! Znas i za to sto je on uradio treba biti genije

Mali je bas talenat,uspeo je da prevari stare prevarente,svaka cast mali.odlican student nad prosecna inteligencija.bravo

Još o satelitu:

Ponovo o srpskom satelitu

Prvi srpski satelit, projekat saradnika časopisa Astronomia


Komentari

  • Boris Saksida said More
    Baš lepo,pozdrav svima,Boris! 15 sati ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Ne tražite egzaktan odgovor o starosti... 1 dan ranije
  • ato said More
    Mali ispravak: A 10% od brzine... 3 dana ranije
  • Siniša said More
    A mene zanima, kako s postojećom... 3 dana ranije
  • Duca said More
    Čovek bi pomislio da je to rešenje za... 3 dana ranije

Foto...