Krenulo odbrojavanje do početka kampanje

sim naslovnica FET

Dana 12. aprila, na 61. obljetnicu Gagarinova leta u svemir, na web stranicama Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Pula pokrenuta je kampanja Pošalji priču u (bliski) svemir („StoryInSpace“). 

Projekt je osmišljen u suradnji Fakulteta ekonomije i turizma (dr.sc. Aljoša Vitasović) i Astronomske udruge Vidulini (Marino Tumpić) a realiziralo ga je jedanaestero studenata pete godine smjera Turizam i razvoj (FETovih jedanaest). 

Svi zainteresirani i željni osobne svemirske avanture mogu putem web sučelja upisati svoje ime i prezime i/ili kratku priču u internu bazu podataka koji će se naknadno pohraniti na memorijski mikročip (mikro modul). 

Isti će biti postavljen unutar bespilotne letjelice HISTRION 112 čije se lansiranje put bliskog svemira sa Svemirske luke Herman Potočnik Pula očekuje u ljeto ove godine. 

Svi učesnici kampanje „StoryInSpace“ dobiti će priznanje za sudjelovanje. Više informacija o cijelom projektu nalazi se na; https://fet.unipu.hr/storyinspace

Ovo je prvi put da se u Hrvatskoj provodi ovakav tip edukativno-popularizatorske aktivnosti sa aktivnim učešćem javnosti. Rezervirajte svoje planere i rokovnike te nakon završetka odbrojavanja budite prvi koji će u bliski svemir poslati svoje ime i prezime ili kratku priču. 

sis slika


Komentari

  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije
  • Baki said More
    21.03.2024. - "Razlog je identificiran,... 6 dana ranije

Foto...