logoVTĐanluka Masi (Gianluca Masi) i Virtual Teleskop (Virtual Telescope) organizuju još jedan zanimljiv događaj za širu publiku, besplatno naravno. Reč je o posmatranju Supernove u galaksiji M101. Inače to je druga super nova koja je ove godine otkrivena u drugoj galaksiji, a koju i amateri svojom opremom mogu da posmatraju i da snime. Inače druga galaksija je M51.

Ovaj događaj će se održati 15*. septembra od 18:30 po Univerzalnom vremenu (po našoj vremenskoj zoni to je od 20:30). Zato sve što treba da uradite je da kliknete na link http://www.astrowebtv.org/ i u već napred pomenuto vreme da budete pored računara i da zajedno pogledamo supernovu u galaksiji M101. Siguran sam da će i ovog puta Đanluka napraviti fotografije supernove i podeliti je sa učesnicima ovog događaja.

Izvor: Eureka

O Virtualnom teleskopu:
5. rođendan Virtual Telescope Project Group

*Ažurirano. Pogrešno je bio napisan datum 14. umesto 15.


Komentari   
Aleksandar Zorkić
0 #2 Aleksandar Zorkić 14-09-2011 21:21
Kako je moguće?? Eh, pa prvo bi trebalo odgovoriti na pitanje kako je moguće da se greške prave u udžbenicima, raznim ugovorima, vrlo važnim projektima itd. Pre nekoliko godina jedna vrlo skupa misija na Mars je propala samo zato što je neko u Nasi pobrkao merne jedinice.
Dakle, greške se dešavaju i na mnogo ozbiljnijem nivou, tamo gde postoje plaćeni recenzenti, gde timovi ljudi sve proveravaju po mnogo puta.
U svakom slučaju hvala, ispravljeno je.
AM
Sale
0 #1 Sale 14-09-2011 20:54
Kako je moguce da se napravi takva greska i ne primeti da je na sajtu datum 15. a ne 14. septembar? Zar covek treba vise puta da proverava svaku rec i svaku informaciju? Onaj ko daje informaciju trebalo bi da proveri sve pre nego postavi post.
Dodaj komentar


 


leksikon 190


 

stranica posmatraci2019


 

CURRENT MOON


tvastronomija18

ŠTA DA GLEDAM?
 
KARTE NEBA
wikisky
KORISNO
Mere - Koliki ugao nebeske sfere zauzima ispružena šaka