M111 nulti broj naslovnica PRESSZanimljiv broj časopisa M111 besplatno dostupan za čitanje

Januaarski broj prvog hrvatskog elektroničkog časopisa za astronomiju i astronautiku („M111“) upravo je izašao i može se pronaći na web stranicama časopisa. Direktan link na broj; www.m-111.org/?broj=0 .

Riječ je o tkz. „nultom broju“ časopisa (pored dosad pobliciranih devetnaest redovnih brojeva) koji je načinjen sa namjerom da čitateljima, autorima i svim drugim zainteresiranim stranama pokaže kako i zašto je nastao časopis M111, koja je njegova uloga u popularizaciji znanosti i tehnike, kako i zašto surađivati sa uredništvom časopisa.. Časopis izdaje Astronomska udruga Vidulini.

Iako u ovom broju nema redovnih svemirskih tema, uredništvo se na ovaj korak odlučilo kako bi potencijalnim autorima članaka ali i njihovim čitateljima olakšalo i pojednostavilo sve procedure oko pisanja, zaprimanja, slanja i objavljivanja tekstova. Kada je forma časopisa bila zaključena vidjelo se kako je sadržaj broja zapravo pravi mali vodič kroz smjernice autorima ne samo za suradnju sa časopisom već i za buduće autore članaka (i ne samo iz astronomije i astronautike) čak i na nekim drugim medijima ili portalima. Riječ uredništva zapravo je skraćeni „vodič“ kroz postupak pokretanja časopisa..

U uredništvu se sada nalaze Marina Tumpić i Ivana Pozder, glavni i odgovorni urednik je Marino Tumpić, Marcela Rasonja kao tehnička urednica potpisuje časopis onakav kakav vidite na vašim ekranima.

Na web stranicama časopisa www.m-111.org nalazi se još devetnaest brojeva sa mnoštvom sadržaja besplatno dostupnim za čitanje i korištenje za osobne potrebe. „M111“ možete pregledavati „online“ ili snimiti kao PDF dokument na vaše računalo, laptop, tablet, mobitel. Uživajte u čitanju i ne zaboravite podijeliti informaciju o M111 i vašim prijateljima na društvenim mrežama. Potražite nas i na facebook-u pod; M111, science web site..

 

Drugi članci o M111:

M111 besplatni časopis za astronomiju i astronautiku

M111 broj 14

Novi časopis M111
Predstavljen drugi broj "M111"
PETI BROJ "M111"
M111 PONOVO S NAMA
Izašao novi M111, 7. broj!
Izašao 9 i 10 broj M111 - stari časopis u novom izdanju!
M 111 broj 11 - prikaz
M 111 broj 12 - prikaz
M111 - broj 13