kamera
... sada ne mogu da dočekaju film.

Marsovac: Spasilačka misija 3D

u bioskopima od 1. oktobra

Marsovac poster

Knjiga Marsovac dobija dobre pohvale iz svemira i astronauti ne mogu da dočekaju da pogledaju istoimeni film Ridlija Skota koji će uskoro izaći.

Kjel Lindgren, astronaut Nase iz Međunarodne svemirske stanice, izjavio je da su i on i njegov kolega, Skot Keli, pročitali roman Endija Vira. Lindgren je istakao novinarima da mu se knjiga zaista dopala i da se nada da će dobiti kopiju filma 2. oktobra, dan posle premijere.

Astronauti su nedavno razgovarali telefonom sa zvezdom filma, Metom Dejmonom. Oni su pozvali glumca, koji tumači ulogu fiktivnog astronauta Marka Vatnija, koji je greškom ostavljen na Marsu, dok je obilazio Laboratoriju za mlazni pogon u Pasadeni, Kalifornija. „To je bio interesantan razgovor“, prisetio se Lindgren tokom jedne konferencije za novinare. „Svakako nam je bilo zabavno.“

Keli, koji je skoro pola godine u jednoj svemirskoj stanici, rekao je da je teško uporediti svoje iskustvo u orbiti sa putem na Mars. „Za one koji idu na Mars, naročito prvi put, to će biti neverovatna destinacija i događaj, zbog kojeg će zaista biti uzbuđeni“, rekao je Keli. „Ja ne kažem da nisam uzbuđen zbog ostalih stvari. Ali, na neki način, mnogo toga što ćemo uraditi je veoma slično onome što smo već uradili.“ Posada na Marsu, takođe, neće cirkulisati stalno, a tako je i u svemirskoj stanici.

Devetoro ljudi iz četiri države, je u labaratoriji, u orbiti, do petka, kada će se troje, predstavnici Rusije, Kazahstana i Danske, vratiti na Zemlju. Keli i Rus, Mihail Kornijenko, će ostati tamo do sledećeg marta. To će biti najduža misija za Nasu do sada. Nasa zvaničnici smatraju da je ta dugogodišnji misija neophodan korak, jer agencija ima u planu da ekspedicije na Mars produži do 2030.

S obzirom da je knjiga fokusirana na crvenu planetu, Nasa je „prihvatila Marsovca“ i obrnuto.

Kao Keli, Dejmon je nedavno potpisao da njegovo ime bude poslato na Mars putem nove letelice zvane Insight. Letelica će biti lansirana sledećeg marta i trebalo bi da sleti na Mars sledećeg septembra. Pozirajući sa svojom „kartom“ za crvenu planetu, Keli je preko vikenda na Tviteru objavio da bi za onoliko vremena koliko je bio u orbiti, do sada bio skoro na Marsu. On i Kornijenko poleteli su iz Kazahstana u martu.

Nasine „karte“ za Mars, putem letelice InSight, bile su dostupne na Internetu 8. septembra. Do podneva isti dan je lista upisa premašila 765.000 mesta.

Novi film Ridlija Skota stiže u domaće bioskope od 1. oktobra.

mcf

MCF MegaComFilm

 
 

Pogledajte prethodne trejlere:

Marsovac: Spasilačka misija 3D u našim bioskopima od 1. oktobra

Dolazi "Marsovac"

 The Martian - zagrevanje za premijeru

TV ASTRONOMIJA

Komentari

  • Dragan Tanaskoski said More
    Srbija je u malo boljoj situaciji od... 5 sati ranije
  • Baki said More
    Teks ima drugi akcenat, ali, svejedno,... 2 dana ranije
  • Miško said More
    Odličan text! 3 dana ranije
  • Siniša said More
    To je tačno. Kad je reč o centru mase,... 4 dana ranije
  • Duca said More
    Pa ako postoje one "mini crne rupe" to... 4 dana ranije

Foto...