kamera
Zaustavi život na šest minuta i posmatraj zalazak Sunca … na Marsu”! Hvala Glenu Nagleu na ovoj simulaciji baziranoj na “Curiosityjevim” slikama zalaska snimljenim 956 sola, tj. 15. aprila ove godine.
zalazak
 

Section Beautiful Minds-Part 1of3-Jocelyn Bell Burnell from Sinbad Benediktus on Vimeo.

956-og sola (dana) na Marsu rover “Curiosity” je upotrebio MastCam kameru da bi snimio zadivljujuću sekvencu zalaska Sunca nad lokalnim horizontom kratera Gejl, koji je istraživao još od avgusta 2012. Svaka pojedinačna slika je pokrivala period od oko 6 minuta.

P.S.
Ovaj zalazak posvećujem mom fanu i drugarici Jeleni M. i njevoj bebi Tari, koja je uvek ljubazna da mi pomogne kad treba.

TV ASTRONOMIJA
Draško Dragović
Author: Draško Dragović
Dipl inž. Drago (Draško) I. Dragović, napisao je više naučno popularnih knjiga, te više stotina članaka za Astronomski magazin i Astronomiju, a učestvovao je i u nekoliko radio i TV emisija i intervjua. Interesuje ga pre svega astronautika i fizika, ali i sve teme savremenih tehnologija XXI veka, čiji detalji i problematika često nisu poznati široj čitalačkoj publici. Izgradio je svoj stil, lak i neformalan, često duhovit i lucidan. Uvek je spreman na saradnju sa svojim čitaocima i otvoren za sve vidove komunikacije i pomoći. Dragovićeve najpoznatije knjige su "KALENDAR KROZ ISTORIJU", "MOLIM TE OBJASNI MI" i nova enciklopedija "NEKA VELIKA OTKRIĆA I PRONALASCI KOJA SU PROMENILA ISTORIJU ČOVEČANSTVA"

Zadnji tekstovi:


Komentari

  • Baki said More
    “Postoji jedna čudna kontradikcija: u... Pre 53 minuta
  • milena said More
    Mmm hvala, autoru, veliki zagrljaj :D 1 dan ranije
  • Boris Saksida said More
    Baš lepo,pozdrav svima,Boris! 3 dana ranije
  • Dragan Tanaskoski said More
    Ne tražite egzaktan odgovor o starosti... 4 dana ranije
  • ato said More
    Mali ispravak: A 10% od brzine... 5 dana ranije

Foto...