kamera AM

Ljubitelji astronomije, naučne fantastike i Marsa sigurno su već uočili pojačano reklamiranje nove sezone TV serije Mars. Serija se najavljuje za 12. novembar. Prvu sezonu odgledali smo pre ravno dve godine i od tada sa nestrpljenjem čekamo davno najavljeni nastavak.

Za one koji ipak ne znaju o čemu pričamo evo ukratko: Nacionalna geografija je pre dve godine pustila svoju TV dokumentarno-igranu seriju Mars u kojoj se govori o prvoj poseti ljudske posade susednoj planeti. U dokumentarnim sekvencama pojavljuju se ličnosti iz astronautike i nauke koje govore o značaju slanja misije na Mars. Tu je, kao trenutno najveći zagovornik odlaska na Mars, Ilon Mask koji sa puno entuzijazma objašnjava svoju ideju posete Marsu i kasnije njegovo naseljavanje, tu je i Nil de Gras Tajson verovatno najpopularniji naučnik na planeti koga je zadovoljstvo slušati i koji ima šta da kaže o ovakvom putovanju. Ko će još da se pojavi od poznatih ličnosti – videćemo. Za sad su nam na raspolaganju samo trejleri.

m3

m2

m1

m4

m5

 

  

  

Evo šta smo pisali o prvoj sezoni ove TV serije: MARS - prva sezona 

TV Astronomija


Komentari   
BojanB
+3 #1 BojanB 06-11-2018 12:46
Nije mi se dopala serija. Tema je super, tema je top, nadahnjuje.. međutim... Mnogo neke patetike iz jeftinih serija, očekivao sam više tehničkih pikanterija, vizija.. a manje tužnih pogleda.. Da li su išli na tu kartu da se dopadne širim masama ili šta već?
Dodaj komentar


ODABRANA MESTA
Svet nauke
ADNOS vivafizika adastra
aduniverzum
astrobobo
zvjezdarnica
auvidulini eureka BOR logo
marininiafizika