kamera AM

 

Dokumentarni film koji, zahvaljujući dobrom marketingu, ali naravno i svom kvalitetu, privlači pažnju širom sveta. To je dokumentarni film o klimatskim promenama koje su sve vidljivije i koje su sve opasnije po život kakav danas poznajemo.

Film je režirao Fisher Stevens a kroz film nas vodi Leonardo Dikaprio, jedan od najvećih glumaca današnjice, ali i veliki borac za očuvanje životne sredine. U skladu sa ovim svojim opredeljenjem Dikaprio vozi električni automobil Tesla, a na svoju kuću je ugradio solarne panele. Za globalno zagrevanje kaže da je to «najveći izazov u borbi za očuvanje životne sredine». Tokom poslednjih blizu dvadeset godina donirao je više od milion dolara raznim organizacijama za zaštitu prirode, za očuvanje divljih životinja kojima preti izumiranje i u druge humanitarne svrhe.

U ovom filmu Dikaprio posećuje brojna područja sveta istražujući opasnosti po globalno zagrevanje koje su posledica čovekovih aktivnosti.

Film je svoju premijeru imao 30. oktobra ove godine, traje 95 minuta, a distributer je Nacionalna geografija. Na IMDb je dobio ocenu 8,5 od 10.

  

p4

p1

p6

 

Pogledajte trejler 

 

  

KOMPLETAN FILM, SA PREVODOM, POGLEDAJTE OVDE

KLIMA članci o klimi

TV Astronomija