kamera

m1

Sjajno snimljen film bez sadržaja i smisla. Čak i glavni lik, po kome čitav serijal nosi ime, retko se u ovom nastavku i pojavljuje, a kada bi se i ukazao na platnu uglavnom bi visio okačen na nekoj motki. Ko zna, umesto živog glumca možda je za to vreme bio angažovan neki lutak.

Sadržaj? Nema ga. Ili ga ja, u onoj gunguli nisam primetio. Zapravo ima nešto, ali to baš i nije neki sadržaj. To ide ovako: ona se odmetne i pokušava da utekne, a oni je vijaju. I tako sat i po. Onda kada ona uspe da pobegne on se seti da je bolje da se vrate. I onda se pola sata vraćaju. A sve to vreme, i tamo i ovamo, tuku se: njih sto snažnih, žestokih i suludih ratnika protiv njih troje. I to je to. Nema tu sociologije, filozofije, književnosti, politike, nema ničega. Nema pametnih misli, nema interesantnih likova. Svi su jednostavni i dosadni, uglavnom izopačeni, degenerisani, izdrogirani, svi kao da ih je zamislio neki Gajger-Velaskez, i svi imaju neodoljivu želju da poginu u krajnje bizarnoj tuči. Zapravo sadržaj filma i jeste tuča: puca se, bacaju se bombe, baklje, lanci; točkovi lete na sve strane, kamioni se prevrću i dezintegrišu, a onda priroda podivlja i krene peščana oluja. Uglavnom je sve tako.

Ali sve scene su fantastične i fantastično lepe. Neki kadrovi su prava umetnička dela i pred njima jednostavno zanemite ako imate i malo osećaja za estetiku. Po meni upravo zbog takvih scena film je visoko ocenjen (8,2/10 na IMBD) i nominovan za silne nagrade.

Dakle, ako volite da provedete dva sata zavaljeni u fotelju uz kilo kokica i litru koka kole I da ne razmišljate ništa, baš ništa za to vreme, onda je ovo film za vas.

m2
m5
m7

 Evo trejlera koji će vas podstači na gledanje -  ako to već niste učinili:

 

 

 

 

 
 
TV ASTRONOMIJA

PET NAJUTICAJNIJIH S-F FILMOVA SVIH VREMENA

Ratovi zvezda, turisti i pesak na svestrane


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

 

leksikon 190 

akl18 baner


stranica posmatraci

CURRENT MOON


tvastronomija18

ODABRANA MESTA
Svet nauke
ADNOS vivafizika adastra
aduniverzum
astrobobo
zvjezdarnica
auvidulini eureka BOR logo
marininiafizika