kamera

m1

Sjajno snimljen film bez sadržaja i smisla. Čak i glavni lik, po kome čitav serijal nosi ime, retko se u ovom nastavku i pojavljuje, a kada bi se i ukazao na platnu uglavnom bi visio okačen na nekoj motki. Ko zna, umesto živog glumca možda je za to vreme bio angažovan neki lutak.

Sadržaj? Nema ga. Ili ga ja, u onoj gunguli nisam primetio. Zapravo ima nešto, ali to baš i nije neki sadržaj. To ide ovako: ona se odmetne i pokušava da utekne, a oni je vijaju. I tako sat i po. Onda kada ona uspe da pobegne on se seti da je bolje da se vrate. I onda se pola sata vraćaju. A sve to vreme, i tamo i ovamo, tuku se: njih sto snažnih, žestokih i suludih ratnika protiv njih troje. I to je to. Nema tu sociologije, filozofije, književnosti, politike, nema ničega. Nema pametnih misli, nema interesantnih likova. Svi su jednostavni i dosadni, uglavnom izopačeni, degenerisani, izdrogirani, svi kao da ih je zamislio neki Gajger-Velaskez, i svi imaju neodoljivu želju da poginu u krajnje bizarnoj tuči. Zapravo sadržaj filma i jeste tuča: puca se, bacaju se bombe, baklje, lanci; točkovi lete na sve strane, kamioni se prevrću i dezintegrišu, a onda priroda podivlja i krene peščana oluja. Uglavnom je sve tako.

Ali sve scene su fantastične i fantastično lepe. Neki kadrovi su prava umetnička dela i pred njima jednostavno zanemite ako imate i malo osećaja za estetiku. Po meni upravo zbog takvih scena film je visoko ocenjen (8,2/10 na IMBD) i nominovan za silne nagrade.

Dakle, ako volite da provedete dva sata zavaljeni u fotelju uz kilo kokica i litru koka kole I da ne razmišljate ništa, baš ništa za to vreme, onda je ovo film za vas.

m2
m5
m7

 Evo trejlera koji će vas podstači na gledanje -  ako to već niste učinili:

 

 

 

 

 
 
TV ASTRONOMIJA

PET NAJUTICAJNIJIH S-F FILMOVA SVIH VREMENA

Ratovi zvezda, turisti i pesak na svestrane


Dodaj komentar


ODABRANA MESTA
Svet nauke
ADNOS vivafizika adastra
aduniverzum
astrobobo
zvjezdarnica
auvidulini eureka BOR logo
marininiafizika